Μερικές
                     Αλήθειες

                     για την Κάνναβη...

Αλήθειες*

Η Κάνναβις δεν είναι ναρκωτικό!

Τα ναρκωτικά σβήνουν, τυφλώνουν και σκοτώνουν την συνείδηση - η κάνναβις εμβαθύνει, διευρύνει και ανυψώνει την συνείδηση.
Ναρκωτικά είναι ουσίες όπως το οινόπνευμα, ψυχοφάρμακα όπως το Valium, Librium, Tranxene, Ativan,  και ουσίες όπως η πεθιτίνη, μορφίνη και ηρωίνη. Η κάνναβις δεν έχει καμιά χημική ή φαρμακολογική σχέση μαζί τους.
 
Η Κάνναβις δεν είναι τοξική!
Η κάνναβις δεν περιέχει δηλητήρια.  Σε καμία δόση, όσο μεγάλη και άν είναι, δεν προκαλεί δηλητηρίαση ή ζημιά στο σώμα ή στον εγκέφαλο.  Εχει ιστορικά αποδεδειγμένη ασφαλή χρήση γιά πάνω από 6000 χρόνια! Ακόμα και στην κατάχρηση (πού είναι ένδειξη κάποιων ψυχικών προβλημάτων), η κάνναβις είναι φαρμακολογικά ασφαλής.
Τοξικές ουσίες όπως το οινόπνευμα, το τσιγάρο, και όλα τα  ψυχοφάρμακα - όλα τους ανεξαιρέτως πέραν  από κάποια δόση είναι θανατηφόρα δηλητήρια, και σε μικρότερες δόσεις,  προκαλούν τοξικές ζημιές.
Η Κάνναβις δεν προκαλεί εξάρτηση!
Η χρήση της κάνναβης γίνεται κατ’ επιλογήν, και όχι από ανάγκη. Το άτομο σταματά όποτε θέλει την χρήση της κάνναβης. Οι ταλαίπωροι που σέρνονται στα δικαστήρια και εξαναγκάζονται με βασανιστήρια και εκβιασμούς να πούν ότι "είναι εξαρτημένοι" για να γλυτώσουν με πιό ελαφριές ποινές, γίνονται άθελα τους όργανα  παραπληροφόρησης.
 Εξάρτηση σημαίνει το άτομο αρρωστά με σύνδρομο στέρησης, εάν σταματήσει απότομα την χρήση μιάς ουσίας. Εξάρτηση προκαλούν  η καφείνη, δηλητήρια  όπως το οινόπνευμα,  ναρκωτικά  ψυχοφάρμακα όπως το Valium, Librium, Tranxene, Ativan, Xanax, τα αναλγητικά ναρκωτικά όπως η πεθιτίνη, η μορφίνη και  η ηρωίνη, και διεγερτικές ουσίες όπως η κοκαίνη και η νικοτίνη.

Υπάρχουν άτομα με ψυχική εξάρτηση από  το κοτόπουλο, το γάλα, τα αναψυκτικά, την ζάχαρη, την κάνναβη, και πολλές άλλες ουσίες πού δεν προκαλούν εξάρτηση. Αυτά τα άτομα έχουν ψυχικά προβλήματα, και χρειάζονται φροντίδα και θεραπεία την οποία πρέπει η κοινωνία να τους προσφέρει,  εάν αισθάνονται έτοιμα να την ζητήσουν.

Η Κάνναβις δεν προκαλεί εθισμό!
Εθισμός είναι η  ανάγκη γιά αυξανόμενες δόσεις. Ο εθισμός καθορίζεται από την βιολογική και χημική πραγματικότητα.
Εθισμός προκαλείται από δηλητήρια  όπως το οινόπνευμα,  ναρκωτικά  όπως το Valium και Ativan, ναρκωτικά όπως την πεθιτίνη, την μορφίνη και   ηρωίνη, και από διεγερτικές ουσίες όπως την κοκαίνη,  νικοτίνη και  καφείνη.

Η ορθή χρήση της κάνναβης οδηγεί σε ισορροπημένη  σχέση της δόσης με τον κάθε οργανισμό. Η ορθή και ελεύθερη χρήση, δημιουργεί  εκλεπτισμένη αντίληψη για τό κατά πόσον  μιά πιό μικρή ή πιό μεγάλη δόση θά δώση το ζητούμενο όφελος. Η θεραπευτική χρήση και η πείρα οδηγούν σε όλο και πιό μικρές δόσεις, γιατί το άτομο αρχίζει να πραγματώνει συνειδητά τις εσωτερικές λειτουργίες στην φυσιολογία του νευρικού συστήματος  οι οποίες  φέρνουν το ζητούμενο  όφελος και χωρίς την κάνναβη.

Η Κάνναβις δεν οδηγεί στα ναρκωτικά!
Η ορθή χρήση της κάνναβης οδηγεί σε μια ισορροπημένη γαλήνη και διαύγεια. Η διεύρυνση και εμβάθυνση της συνείδησης - τα άμεσα δώρα της κάνναβης - καταστρέφονται με την χρήση ναρκωτικών, γι’ αυτό και κανένας φίλος της κάνναβης δεν ζητά να χαλάσει την διάθεση και την υγεία του με δηλητήρια.

Η  θεραπευτική επίδραση της κάνναβης, σε συνδυασμό με το ψυχικό όφελος πού φέρνει, καθιστούν την κάνναβη ιδανικό θεραπευτικό εργαλείο για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και άλλες ψυχοδραστικές ουσίες.


Ποιοί είμαστε:
Μιά μικρή ομάδα εθελοντών - μας ενώνουν οι προσπάθειες για αποποινικοποιήση της κάνναβης, για απελευθέρωση του φυτού από την εμπορική εκμετάλλευση, και προώθηση της γνώσης για την ορθή πνευματική, θεραπευτική και οικολογική χρήση του φυτού.

Οι Φίλοι της Κάνναβης


* Όλες τις αλήθειες που αναφέρονται εδώ, μπορείτε να τις βρείτε σε οποιαδήποτε καλή  εγκυκλοπαίδεια. Είναι η επιστημονικά αποδεκτή αλήθεια, όσον δύσκολο και εάν είναι να την πιστέψουμε.  Εξαιρετικές πηγές είναι το βιβλίο του ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα "Ναρκωτικά και Εξουσία", και το βιβλίο του ψυχίατρου Lester Grinspoon "Mαrijuana Reconsidered".

κλικ εδώ γιά επαναφορά στην αρχή του κειμένου